Osman Serim

Osman Serim 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Türk ve Fransız vatandaşıdır. Fransız MoniquePetit ile evlidir ve 2 oğlu vardır. Serim Belçika ve ABD’de eğitim gördü. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır. 1976’dan bu yana Avrupa, ABD, Orta Doğu, Orta Asya, Uzak Asya ve Türkiye’de yerli ve yabancı otel ve restoranlarda çalıştı. 1992’de Yiyecek & İçecek Danışmalığına başlayan Serim, Türkiye’de ve yurtdışında (Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Amerika ve Asya) 180’den fazla projede baş danışman olarak görev yaptı. Amatör ve profesyonel şefler için okullar ve eğitim programları başlatan Serim, ilgili pek çok alanda çeşitli düzeylerde eğitime katkıda bulundu.15 yıl THY personeline ‘uçak içi ikram’ eğitimi verdi. Yiyecek & İçecek alanında yerli ve yabancı yayınlara yazılar yazmaktadır. Yemek kültürü üzerine pek çok kitabın yazarı ve ortak yazarıdır. Yemek kültürü ve profesyonel Yiyecek & İçecek alanlarında konferans ve seminerlerde konuşmalar yapmaktadır. Osman Serim Mutfak Dostları Derneği ve Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin başkan yardımcısıdır.