Adnan Şahin 10.11.1961 Tokat doğuludur. İlk orta ve Lise eğitimini Tokat’da tamamladı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesini bitirdi. Kamuda görev yapan Adnan Şahin 2008 yılında emekli oldu.
Halk mutfakları araştırmacısı olan Adnan Şahin halen Anadolu Halk Mutfağı Dernek başkanıdır. Yurt dışında ve ülke içinde Anadolu Halk Mutfaklarının bilinirliğine dönük bir çok çalışma gerçekleştirdi. “Geleneksel Lezzetler Şenliği”, “Osmanlı Saray Yemekleri ve Mutfak Kültürü” yarışmaları; “Sofradaki Anadolu” ve “Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü” ödül törenlerinin uygulamacısı ve fikir önderliğini yürüttü. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen San Sebastian Gastronomika etkinliğinde etkin rol aldı, 2017 yılında Anadolu Halk Mutfağı Derneği olarak İstanbul’da gerçekleşen en geniş kapsamlı uluslararası gastronomi organizasyonu olan GASTRONOMİST etkinliğini gerçekleştirdi.
Adnan Şahin, İçindekiler, Sofradaki Anadolu, Honça, Amasya Mutfağı, Kelkit Havzası Yeme İçme Rehberi, Hatay Kahvaltı kitaplarını yazdı. Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması Amasya, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Hatay kitaplarına içerik sağladı. Bereketli Hilal’in Kalbi – Şanlıurfa Mutfak Kültürü” kitabını yayına hazırladı.
Adnan Şahin, Cüneyt Asan ile birlikte, Anadolu’nun bereketli topraklarının, binlerce yıllık öyküsünü ‘Halkın Mutfağı’ isimli program ile NTV ekranlara taşıyor. Şahin ayrıca, Türkiye Gazetesi’nde ve Mutfak Magazin Dergisi’nde gastronomi yazıları yazmaya devam ediyor.