Cüneyt Asan 1959 yılında Erzincan’da doğdu. İlkokul yıllarında bir kasap dükkânında işe başladı ve ekonomik sıkıntılardan dolayı eğitiminde ilerleyemedi. Bostancı Kasaplar çarşısındaki Bahar Kasap’ta ilk işine başladı. Patronu ona bir önlük verdi ve o gün kasap oldu. Askere gidene dek orada çalıştı.
Türkiye’de kasaplıkla ilgili ne kadar ilk varsa hepsini gerçekleştirdi. Kasaba ilk köfteyi koyan, çocukları çeken, kadının işini kolaylaştıran, ilk tavuğu parçalayan ve tavuktan ürünler yapan kendisi oldu. Bir süre sonra ustaların üzerindeki koku bile ona aşk gibi gelmeye başlamıştı.
Askere gitmeden önce patronu her şeyin sorumluluğunu ona verdi. Bir gün bütün dükkân isimlerinin benzer olduğunu fark etti. O da fark yaratmak istedi. Kasabın adını değiştirerek ‘Günaydın’ ismini koydu. O günlerde çocuklar, Günaydın gazetesini sokaklarda bağırarak satıyordu ve bu Cüneyt Asan’a güç ve büyüklük algısı veriyordu.
Askerden dönünce patronu dükkânı satmaya karar verdiğini söyledi. O gün dükkânın alıcısı olanlar Asan’ın bugünkü 35 yıllık ortakları. Dükkânı birlikte devraldılar. Parayı denkleştirmek için 7 ortak güç birliği yaptılar.. Türkiye’de bu işi yapan pek çok kişi Cüneyt Asan’ın dükkânlarında çalışmıştır ve sektöre birçok nitelikli uzman yetiştirmiştir. Kendisini yetiştiren ustaların bir kısmı da bugün halen onunla beraber çalışıyorlar.
Cüneyt Asan ve ortakları Günaydın Restoran ile fark yaratmaları gerektiğini biliyorlardı. Dünyadaki ilk Amerikan Barlı Kütüphaneli Kasap’ı açtılar. Gazetelerde baş sayfada mesleğine çağ atlatan kişiler diye anıldılar. Anadolu’dan gelip İstanbul’da kebapçı dükkânı açanlara et tedarik etmeye başladılar. Sonra da kendisi 1992’de Küçükyalı Çamlık’ta ilk kebapçı dükkânını açtı.
Arkasından talep artınca Bostancı, Kozyatağı, Etiler, Suadiye şubeleri geldi. Şimdi yurt içinde ve yurt dışında onlarca şube ile birlikte Türkiye’de bir lojistik merkezi var. Türkiye’nin restoran sektöründeki devleri arasında yer alıyor. 2500 çalışanı var. Cüneyt Asan, yeni biri bünyeye katıldığında, önce ona eğitim veriyor. Eğitime önem veren ve buna gönülden inanmış bir girişimci.
Kurulduğu günden itibaren sektörde hep yenilik ve farklılıkları takip eden Cüneyt Asan, Günaydın Et, Günaydın Kasap/Steak House, Günaydın Köfte Döner olmak üzere sektöre hizmet veriyor.
2015’te dünya markası olmak hedefi ile Doğuş Gurubu ile ortaklık kuruldu. 2016’da Dubai’ye ilk şubesini açtı. Buradaki dükkan sayılarını hızlı bir şekilde arttırmayı hedefliyor. Katar, Londra, Dubai, New York’ta da yer almak planlar arasında. Kendi etini kendisi için üreten bir marka Günaydın. Balıkesir Gönen’deki çiftlik, Türkiye’deki 5 Ari çiftlikten biri. Şans ve tesadüfe asla inanmıyor. Emeğe, akla, bilime ve rüyalarının arkasından koşmaya inanıyor. Düşündüklerine bir sevda gibi inanmayı başarı nedeni olarak kabul ediyor. Tüm zorlukların daha çok gelişmek için sebepler olduğunu düşünüyor. Gelişmeden ve emek vermeden dönüşümün mümkün olmadığını savunuyor.