Türk Kahvesinin Yolculuğu

500 yıllık gelenek… Türk Kahvesinin hikayesi ve bilinmeyenleri…

Mutfak Dostları Derneği ile Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim, “Türk Kahvesinin Yolculuğu”nda16. yüzyılda Yemen’in fethiyle tanıştığımız kahvenin bugün dünyanın en popüler içeceği olma serüvenini anlatıyor.

Osman Serim, UNESCO tarafından 2013 yılında kültürel miras kabul edilen Türk Kahvesi’nin dününü, bugününü ve yarınını masaya yatırırken pişirme tekniği ve püf noktalarına dair tüm incelikleri de paylaşıyor. Serim, gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan Türk Kahvesini bir içecek olmanın çok ötesinde nesilden nesile aktarılan ritüelleri, gelenek ve sosyal yönleriyle de ele alıyor.

Osman Serim ile telvenin izinde “Türk Kahvesinin Yolculuğu”ndakeyif dolu bir sohbete davetlisiniz!