Eyüp Kemal Sevinç

28 Mayıs 1976’da İstanbul’da doğdu. Nesilden nesile aktarılan bir aile mirası olan aşçılık ile çok erken yaşta tanıştı.
1991 yılında Borsa Lokantası’nın mutfağına giriş yaparak profesyonel meslek hayatına ilk adımı attı. Çıraklık döneminde, Çırağan Palace Hotel Kempinski de Erich Ruppen ile ardından Holiday Inn Crowne Plaza mutfağında Maximilian J.W Thomae ile çalıştı.

2004 yılına kadar Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanlığı görevini yerine getirdi. 2004-2007 yılları arasında da milli takım başkanlığı görevini üstlenerek büyük başarılara imza attı.

Çalışma hayatına Crowne Plaza Hotel ve ardından Hilton ParkSa Baş Aşçı’sı olarak devam etti.
2007-2010 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel Asia’da Yönetici Şef unvanı ile çalışmalarını sürdürdü. Sevinç, Werner Kallenborn, Heinze Beck , Frederic Nef gibi dünyaca ünlü şefler başta olmak üzere birçok uluslararası şef ile çalıştı. Gerek ulusal gerekse uluslararası yemek yarışmalarında Klasik Türk Mutfağı’na getirdiği modern ve yaratıcı yaklaşım ile 100’den fazla madalya, kupa ve ödül kazandı.

2006 yılında ilk yemek kitabı olan Sonsuz Mönü’yü yayınladı. Ardından Benzersiz Lezzetler, Sonsuz Türk Mutfağı, Lezzet Tarifleri, Gurme adlı kitapları yayınlandı.

Eyüp Kemal Sevinç, 2010- 2018 yıları arasında Lefke Avrupa Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2011 yılında Anadolu yakasının Milli Eğitim Bakanlığı ve WACS (Dünya Aşçılar Birliği) onaylı ilk diplomalı profesyonel aşçılık ve pastacılık eğitimi veren EKS Mutfak Akademi’ni hayata geçirdi. Akademi, 1500’den fazla yerli ve yabancı yayınların bulunduğu kütüphaneyi, profesyonel mutfakları, workshop mutfaklarını ve çekim stüdyosunu içinde barındırıyor EKS Mutfak Akademisi’nde Workshoplar, Profesyonel Aşçılık Eğitimi, Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Eğitimi ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği Eğitimi’nin yanı sıra catering, parti organizasyonu ve ürün lansmanları da yapılıyor. Sevinç, kurduğu akademide bilgi ve tecrübeleriyle, gastronomi dünyasına yön verirken gastronomi kuruluşlarına danışmanlık hizmetleri veriyor.

Gourmet&Styling Yeme-İçme ve Yaşam Dergisi’nin imtiyaz sahipliğini yapan ve  ekranların da sevilen yüzü olan Eyüp Kemal Sevinç, Bein Gurme kanalında EKS 101 Eyüp Kemal’in Seçtikleri adlı yemek programı ile izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübelerini, ulusal ve uluslararası sempozyum, konferans ve panellerde katılımcılara aktarıyor.

Eyüp Kemal Sevinç, evli ve iki çocuk babasıdır.