A.Nedim Atilla İzmir-Dikili’de doğdu.Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. Daha sonra ‘iletişim sosyolojisi’ ve ‘tarihsel coğrafya’ üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. 1979’dan bu yana Günaydın, Yeni Asır, Sabah, Bugün Ege Tv ve Akşam gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu.
5 yıl boyunca Yeni Asır’da, “İnsider”, 8 yıl boyunca da Akşam Gazetesi’nde ‘Ege ve İnsan’ ve 12 yıl boyunca “Anadolu Mutfağı” köşesini hazırlayan Atilla Ege’de Son Söz’de yayınlanan yazıları ile okuyucularla buluşmaya devam ediyor.. Ayrıca, aralarında İzmirlife, Metrogastro, gibi dergilerin bulunduğu çeşitli yayınlarda sürekli yazmaktadır. 2004-2009 yılları arasında meslektaşları Erol Yaraş ve Hamdi Türkmen’le ‘Haftalık’ adlı programda İzmir’in nabzını tutmaya çalışmıştır.
12 yıl boyunca Ege TV’de meslektaşları Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız ile ‘Söz Meclisten İçeri’ adlı tartışma programını ve Yine Ege TV’de ‘Rotamız Lezzet’ adlı programı hazırlayıp sunmuştur. Beş belgeselin senaryosunu yazmış, üç belgeselin yönetmenliğini yapmıştır.
Uluslararası Rotary 2440 Bölgede 2021-22 Dönemi Guvernörümdür.. 2006’dan bu yana Slow Food hareketinin Türkiye’deki kurucu liderlerinden biridir, İzmir Bardacık Birliği’nin lideridir. Nedim Atilla Mutfak Dostları Derneği’nin Başkan Yardımcısı’dır. 2012’den bu yana da Chaîne des Rôtisseurs derneğinin yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca çeşitli hizmet ve felsefe kuruluşlarına, mesleki yerel ve uluslararası örgütlere üyedir. Mesleği ile ilgili pek çok ödülün sahibidir.
A.Nedim Atilla araştırma, inceleme, biyografi, hatıra ve gezi, mutfak kültürü konularında çok eser vermiş bir yazardır. Araştırmalarında sıklıkla İzmir ve ilçeleri ile çevre il ve ilçeleri ele almıştır. İzmir’in tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, folklorunu, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü eserlerinde ağırlıklı olarak yer veren Nedim Atilla anı, biyografi, araştırma, inceleme kitaplarında; günümüzde en çok ilgi çeken konu olan afrodizyakları da işlemiştir. Zeytinyağı üzerine 4, şarap üzerine 2, rakı üzerine de bir kitabı bulunmaktadır. Parşömen, Vourla, Sağlık Yurdu Anadolu kitapları İngilizceye, İzmir Mutfağı, Alaçatı ve İyi Beslen İyi Yaşa kitapları Yunanca’ya çevrilmiştir.