Çeşitli gazete ve dergilerde dış haberler servisi sorumlusu, muhabir ve yayın yönetmeni olarak görev yaptı.
Stratejik iletişim danışmanlığı ve halkla ilişkiler şirketi Mi Medya İlişkileri’ni kurdu. Uzun yıllar birçok ulusal ve uluslararası organizasyona imza attı. Bu dönemde Borsa Belgeseli’ni çekti. 2010 yılında TRT’de yayınlanan Mutfak Programı’nda sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Gastronomi alanında Türkiye’nin en eski ve saygın sivil toplum kuruluşu olan Mutfak Dostları Derneği’nin 4 dönemdir yönetim kurulu başkanlığını devam ediyor. Slow Food’un Balkan ülkelerinde sürdürdüğü Essedra projesinin Türkiye ortağı olan Mutfak Dostları Derneği çatısı altında yerel mutfak değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülen projelere liderlik ediyor. MDD; Essedra Projesi kapsamında, dünya genelinde yok olmaya yüz tutmuş geleneksel gıda ürünlerini kayıt altına alan Nuh’un Ambarı (Ark of Taste) Listesi için Türkiye’den ürünleri belirlemek üzere saha çalışmaları gerçekleştirdi ve 59 ürünün listeye girmesini sağladı. Kakınç, Nuh’un ambarı projesinin bir devamı niteliğinde hayata geçirilen Anadolu Lezzet Envanteri projesi ile ülkemizin yok olmaya yüz tutmuş ürünlerinin belirlenerek katalog haline getirilmesi çalışmalarına da liderlik etti. Zeynep Kakınç, 2014 yılında kurduğu, Türkiye’nin ilk ve tek gastronomik iletişim ve içerik geliştirme ajansı olan Logos Stratejik İletişim çatısı altında bir çok ulusal ve uluslararası gastronomi organizasyonlarına imza atıyor. Aynı zamanda, gastronomi turizmini geliştirmeyi hedefleyen yerel yönetimlere danışmanlık veriyor. Bu kapsamda Türkiye’nin bir çok farklı şehrinde festival, çalıştay ve atölye çalışmaları düzenleyen Logos İletişim, Türkiye’nin ilk online gastronomi festivalinin gerçekleştirmiştir. Uzun yıllar Vatan Gazetesi’nde yazan Kakınç, halen Milliyet Gazetesi’nde ve Mutfak Magazin’de gastronomi yazıları yazmaya devam ediyor. Kafkas Mutfağı (Adige-Abhaz) üzerinde araştırmaları var. Akademisyen-yazar Halit Kakınç’la evli.